Започна пилотен проект за бъдещи футболисти

 

Вчера, в Начално училище „Тодор Влайков” в Пирдоп започнаха тренировки по футбол за ученици от втори до четвърти клас. Инициативата е в рамките на специална програма „Училищни лъвчета” под егидата на Български футболен съюз. Програмата е пилотна и едномесечна като целта е да се събуди интереса у децата към футболната игра, да се допринесе за физическото възпитание сред малките и не на последно място да се открият нови таланти в най-популярната игра в света. Това сподели пред „Средногорие Медия” единият от двамата треньори Антон Димитров. Той и колегата му Найден Спасов отговарят за провеждането на тренировките в Софийска област. От областта в програмата са включени 10 града, сред които и Пирдоп, който е единственият в Средногорието. По думите на треньора тренировките са показателни за физическото състояние на децата и способностите им по отношение на футбола. Димитров сподели още, че заниманията са и образователни, тъй като се работи за гъвкавост, пъргавина и координация, които често липсват сред децата и подрастващите. От БФС се надяват така да събудят интерес у децата към футбола и способните и талантливи от тях да се насочат към специализираните школи. В тренировките са включени и момичета, тъй като у нас вече има женски и девически футбол и той по нищо не отстъпва от този на силния пол, дори има национални футболистки, играещи в чужбина.

Децата започнаха със загрявка, после преминаха през различни упражнения за ловкост и бързина.

Тренировките ще се провеждат веднъж в седмицата в рамките на един месец. Предвижда се следващата година да има нови програми за три и повече месеца.

 

Публикувана на: 2022-11-11
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"