Започнаха мегданските хора в Копривщица

 

Началото на лятото в Копривщица започна с възраждане на традицията за мегданските хора, които бяха прекратени заради пандемията.

Припомняме, че всяко лято в града се организират традиционните мегдански хора за развлечение на жители и гости. В тях се включват както самодейци от Копривщица, така и гостуващи изпълнители. Всеки уикенд гостите на града и жителите имат възможност да се забавляват с българска музика и танци. Тази година, след едногодишно прекъсване, традицията беше възобновена.

Самодейците на читалище „Х.Н. Палавеев“ бяха подготвили богата музикална програма за любителите на фолклора. Женска певческа група „Копришки бисери“ с ръководител Ваня Бурова и юношески танцов състав „Копривщенчета“ с ръководител Димитрина Орашъкова с песен и танц откриха събитието. На историческия площад „20-ти април“ в града се изви традиционното българско хоро.

Публикувана на: 2021-07-06
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"