Започнаха залесителни дейности в Мирково

2020-10-28 16:04
 

Днес, на 28 октомври, в Мирково започнаха поетапно активните залесителни дейности в рамките на инициативата „Нашето зелено утре“, част от благотворителната програма „Българските добродетели“ на четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН, обхващаща общини от Средногорието.

От компаниите дарители - „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“ и „Геострой“,  съобщиха по-рано, че предварително са подготвени терените в община Мирково за засаждането на над 200 дръвчета от видовете японска вишна, червенолистен шестил, американски червен дъб и лирово дърво.

За стартирането на активните залесителни работи, днес сутринта в центъра на Мирково, се събраха кметът на общината Цветанка Йотина, заместник управителят на „Геотехмин” д-р Иван Вутов, Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед”, общинските съветници на Мирково, служители на общината и на дружествата. Бяха засадени множество дръвчета по тротоарите на централни улици и терени в селото. Залесяването обхвана площадите „Разкола” и „Хармана” и улица „Александър Стамболийски” в участъка от Стопански двор до улица „Доктор Г.М. Димитров”.

Припомняме, че кампанията по залесяване в района на компаниите дарители започна през септември и ще продължи и през ноември. Тя обхваща общините Етрополе, Мирково, Златица, Челопеч, Чавдар, Пирдоп и Копривщица.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Започнахте ли подготовка за предстоящите празници?
Да, вече се готвя
Не, има още много време
Не планирам да празнувам
Колебая се

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"