Започва ремонт на седем улици в Пирдоп

2020-03-31 16:23
 

Днес със своеобразна кратка церемония в Пирдоп беше даден старт на проект за ремонт на пътната настилка на седем улици в града.

На кръстовището на улица «Иван Вазов», която е най-дългата улица предвидена за ремонт, с пресечната й – «Панайот Хитов», която е най-късата улица включена в проекта, присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, заместник кметовете Мария Шентова и Иван Щаплев, съветник Станислав Готев, представители на фирмата-изпълнител, медии. Стана ясно, че ще бъдат ремонтирани седем улици или част от улици в града – «Иван Вазов», «Гео Милев», «Славци», «Сергей Румянцев», «Панайот Хитов», «Манджарин» и «Стефан Стамболов». Изборът на улици е съобразен с вече подменения водопровод там с отминал мониторингов период и защото условието на програмния период е в следващите 7 години да не се нарушава настилката.

Ангел Геров - кмет: “Бяха избрани улици, на които водният проект е минал, и то първият воден проект, тъй като водният проект, който мина 2012-2015 година е все още под мониторинг, изтичащ догодина или по-догодина. Петте години нямаме право европейски пари върху европейски пари да сложим, затова консултантите на проекта изрично го имаха като изискване.”

За успешна и безаварийна работа кметът Геров плисна менче с вода. В рамките на проекта ще бъде извършено асфалтиране, подмяна на бордюри, ревизионни отвори, дъждоприемни шахти и други дейности върху уличното платно. В проекта не са предвидени тротоарите, но там, където бъдат повредени при строителните работи – ще бъдат възстановени. Проектът е на стойност малко над 1 126 000 лева, а срокът на изпълнение е 36 месеца. Ремонтните дейности се очаква да започнат до две седмици.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"