Златичани отбелязаха освобождението на града си

 

На 2 януари, по традиция, златичани отбелязват годишнина от освобождението на града си. На вторият ден от новата година в Златица бяха отбелязани 143 години от паметната дата. Заради усложнената епидемична обстановка, събитието се състоя в тесен кръг. Присъстваха кметът на общината Стоян Генов, служители в общинска администрация, представители на читалището в града и членове на клуб «Традиция». Отбелязването на паметната дата започна с шествие от площада до паметника в чест на руските освободители.

Бяха поднесени венци и цветя пред паметника-кръст и паметника на загиналите опълченци от Златица. Кметът на общината Стоян Генов направи обръщение към присъстващите и припомни факти около акта по освобождението на града.

Поклонението продължи към паметника на солдат Никифор край с. Църквище, където също бяха поднесени венци и цветя. Членовете от клуб „Традиция“ произведоха възпоменателни изстрели.

Публикувана на: 2021-01-04
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"