Златица и Пирдоп отбелязаха 9 септември

 

Членове на общинските организации на БСП в Златица и Пирдоп отбелязаха датата 9-и септември с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните средногорци, издигнат в местността „Бакаджик”.

Припомняме, че датата 9-ти септември е свързана с промяна в държавната власт в България, извършена в нощта на 8 срещу 9 септември 1944 г. – чрез преврат, който премахва съществуващото държавно управление и започва изграждането на комунистическо общество. Събитията от тази дата получават определението „социалистическа революция“ или «всенародно антифашистко въстание», а след 10-ти ноември 1989г. се наричат «военен преврат».

Всяка година на тази дата в местността „Бакаджик”, между Пирдоп и Златица, средногорци почитат паметта на загиналите в преврата комунисти, антифашисти и безпартийни. Поклонението тази година беше в тесен кръг и кратко, заради противоепидемичните мерки. Партийните деятели от района поднесоха венци и цветя пред монумента и почетоха паметта на загиналите.

 

Публикувана на: 2021-09-09
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"