Злато получиха златните юбиляри в Пирдоп

 

На 14 февруари, в деня на любовта, в ритуалната зала на община Пирдоп се събраха няколко женени двойки от общината, които през тази година отбелязват 50 години съвместен живот.

Събитието, организирано от община Пирдоп, за втора поредна година събира двойките за тържественото отбелязване на юбилеите им. През тази година в общината златните си сватби ще отбележат 17 двойки. Шест двойки присъстваха на тържествената церемония и подновиха брачните си обети. По килима, постлан с цветя, преминаха сем.Васил и Пенка Тодорови, сем.Веселин и Мария Ценови, сем.Вельо и Тошка Биволарови, сем.Веселин и Христина Ангелови, сем.Йордан и Анка Николови и сем.Валентин и Донка Иванови. На събитието присъстваха екипът от длъжностни лица по гражданско състояние, Иванка Георгиева - дългогодишен служител по обредните дейности, кметът на община Пирдоп Ангел Геров, кметът на село Душанци Златка Кънева, председателят на ОбС-Пирдоп Кристина Петкова, заместник кметът Милена Мачканова и други. Всички те отправиха поздравленията си към празнуващите.

На тържеството бяха пресъздадени основните моменти от сватбения ритуал - първата целувка, първата брачна наздравица и първият брачен танц. Всяко семейство подписа „златен договор“ за щастлив семеен живот и съпрузите си обещаха да са един до друг и в следващите 50 години, да бъдат приятели и партньори в живота - сега и завинаги. Всички юбиляри получиха от кмета Ангел Геров златна монета, бутилка шампанско и книжка с рецепти за щастлив семеен живот.

Кратка музикална програма с няколко тематични изпълнения отправи Невелина Сараджова. Празничната вечер продължи с изискан коктейл и наздравици за здравето на златните семейства. 

Публикувана на: 2024-02-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"