2019.03.22
петък
10:01
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
3 март беше отбелязан с концерт в Душанци

3 март беше отбелязан с концерт в Душанци

С грандиозен концерт-спектакъл душанчани поздравиха своите съграждани и гости по повод 3 март – Освобождението на България.

На връх празника на площада в селото се събраха множество жители и гости. Присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, кметът на Душанци Валентин Петров, служители в администрациите, самодейци. С факелно шествие самодейците към читалище „Светлина” в селото донесоха огъня и българския трибагреник пред културната институция. Присъстващите бяха поздравени с „Питат ли ме дей зората”. С едноминутно мълчание и падане на колене беше почетена паметта на загиналите. От името на читалището и на ръководството на общината и селото бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Тодор Душанцалията. Събитието продължи в салона на културната институция, където самодейните състави поднесоха своя тематичен спектакъл. В програмата на самодейците взеха участие и най-малките жители на селото – децата от детската градина. Те поздравиха за трети март и за предстоящия празник на мама с музикално-танцов спектакъл и рецитал. Програмата продължи с вокалните и танцови изпълнения на съмодейците от всички възрасти.

Бурни аплодисменти съпътстваха всяко изпълнение.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-03-05 16:44
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"