Антончани отпразнуваха празника си

2017-05-09 17:08
 

За 18-та поредна година община Антон отбеляза своя празник. На 6-ти май, Гергьовден, въпреки лошото време, в центъра на селото се събраха жители и гости за организирания празник.

Тържеството беше официално открито от кмета на общината Стоян Гарчев. Той поздрави присъстващите с празника и пожела на антончани здраве, щастие и успехи. По повод празника антончани получиха множество поздравителни адреси. Празничната програма беше открита от местните самодейци, които поздравиха своите съграждани и гости с танцови изпълнения.

За доброто настроение на присъстващите се погрижи певецът Христо Косашки и съпровождащият го танцов ансамбъл „Майсторите на танца”. Певецът и танцьорите повдигнаха настроението на присъстващите.

Проведе се и традиционната празнична томбола, в която наградата, агне, спечели Цветанка Додекова. Сумата, събрана от томболата, беше предоставена на основното училище в селото.

Празнуващите имаха възможността да опитат и от традиционното българско ястие за този ден – агнешки курбан, който цяла сутрин се готвеше в двора на църквата.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"