2019.01.23
сряда
15:59
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
«Аурубис България» организира открит урок по астрономия

«Аурубис България» организира открит урок по астрономия

На 7 юни, в ритуалната зала на читалище „Напредък” в Пирдоп, по инициатива на „Аурубис България” се проведе среща на ученици със специалист по астрономия. Събитието беше като открит урок за младежи от Средногорието на тема "Пътят на металите от звездите до всекидневния живот". Присъстваха множество ученици от средните и основните училища в Пирдоп, Златица, Челопеч, Мирково и Чавдар и техни преподаватели по физика, химия и биология.

Откритият урок се водеше от гост-лектора  доц. д-р Евгени Овчаров - ръководител на катедра по астрономия в СУ "Св. Климент Охридски". Овчаров разказа пред аудиторията за зараждането на металите във Вселената, за галактиките, за планетите, звездите, тяхното създаване, разрушаване и други. Той разкри метода, по който са се появили златото, медта и другите метали. Доцентът акцентира върху някои от последните и важни открития, направени от български и световни учени по астрономия. Учениците с  интерес проследиха неговата лекция и в края на събитието зададоха въпроси.

Представителят на „Аурубис България” Драга Сапунджиева благодари на учениците за проявения интерес и на лектора за отзивчивостта и изчерпателната информация.

Събитието беше част от календара за 60-годишния юбилей на завода.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-08 16:17
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"