2019.02.21
четвъртък
13:42
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
„Аурубис България” организира традиционния семеен празник

„Аурубис България” организира традиционния семеен празник

В съботната вечер на 23 юни, в парк «Корминеш» край Челопеч се състоя традиционният празник на служителите на "Аурубис България" и техните семейства. Тази година празникът беше по-специален, защото се отбелязват 60 години от създаването на завода в Пирдоп. Местността се изпълни с множество празнуващи. Официални гости на празника бяха депутатът Лало Кирилов, кметове на общини от района, ръководствата на образователни и културни институции от Средногорието, представители на местни организации, партньори на компанията.

Празникът започна тържествено с изпълнения на Марчинг бенда и маршируващите звезди от Златица с ръководител Тодор Цачев. Цачев представи и новите си попълнения в оркестъра.

Приветствие към своите служители и техните семейства отправи изпълнителният директор на компанията Тим Курт. На български език той поздрави с празника и пожела приятно изкарване. Водещи на празника бяха Мария Силвестър и Ненчо Балабанов. Те внесоха приятна и забавна атмосфера на празника.

Доброто настроение на празнуващите беше подсилено от местни самодейци. Своята фолклорна програма представиха ансамбъл „Средногорие” от Златица с ръководител Събина Делова, танцов клуб „Шарено хоро” с ръководител Евгения Ралчева, клубът по спортни танци „Средногорие Данс” с ръководител Стойчо Соколов и танцов клуб „Средногорче” с ръководител Цветина Грамова. Всички състави получиха цветя и благодарности от Тим Курт.

Забавления имаше за всички възрасти. Малчуганите бяха забавлявани в специално организиран детски кът с професионални аниматори.

Специалната изненада на семейния празник беше организираното ателие за изработване на изделия от шоколад. В него се включиха множество деца и младежи. Под ръководството на професионални сладкари, те създадоха истински шоколадови изкушения. Инициативата беше с благотворителна цел – всеки имаше възможността да си закупи парченце от шоколадовите изделия и да помогне за лечението на деца от Средногорието.

Празникът продължи с ретроспекция на развитието на завода в Пирдоп през последните шест десетилетия. С филми и музика публиката си припомни моменти от развитието на металургията в района. Специални гост-изпълнители бяха групата „Фор Меджик” - победител в петия сезон на X factor България, и танцьорите от „Фънки Мънкис”. Публиката участва и във викторина с награди.

Като на всеки рожден ден, от сцената грейна и празнична торта, която беше тържествено разрязана от изпълнителния директор на компанията-рожденик Тим Курт и кметът на община Чавдар Пенчо Геров. Бяха представени и шоколадовите шедьоври на децата.

Празничната програма продължи с концерти на Любо Киров и Галена и завърши със заря.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-25 17:08
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"