„Аурубис” подкрепи Софийския фестивал на науката

2020-05-22 17:13
 

 На 17 май 2020 г., най-големият фестивал за популяризиране на наука, отбеляза финала на конкурса в България „Лаборатория за слава FameLab“ 2020. Конкурсът е част от международния турнир за млади учени FameLab, който ежегодно събира национални победители от цял свят в Обединеното кралство.

В България турнирът се провежда вече 14 години като част от Софийския фестивал на науката. Тази година финалното събитие се проведе онлайн. Талантливите български учени имаха само 3 минути да впечатлят журито и публиката. На сцената бяха представени истории от химията, физиката, биологията, медицината и инженерните науки.

За поредна година „Аурубис България” беше сред основните партньори на най-големия фестивал за популяризиране на науката. Д-р Милен Кадийски от екипа на отдел „Изследване и Развитие” към компанията изказа своето задоволство от високото качество на представените презентации и обяви носителя на специалната награда на „Аурубис България”, която включва посещение на завода в Пирдоп и парична премия от 1000 лв. Наградата заслужи Радослав Тонев за най-интересно поднесена лекция на тема пречиствателни станции за води. Той спечели възможността да види как в компанията се пречиства всяка капка вода, дори дъждовната.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"