2019.03.22
петък
10:47
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Баба Марта дойде в Копривщица, а самодейците отбелязаха празника си

Баба Марта дойде в Копривщица, а самодейците отбелязаха празника си

На първи март малчуганите от ДГ “Евлампия Векилова“ в Копривщица бяха посетени от Баба Марта. Тя донесе много мартенички, а децата поздравиха добрата си гостенка със стихове и песни. Преди да си тръгне, Баба Марта поведе весело българско хоро.

Децата посрещнаха с радост и други гости. Жените от пенсионерския клуб закичиха най-малките граждани на Копривщица с ръчно изработени мартеници.

На първи март се отбелязва и Денят на самодееца. По този повод самодейците към читалище „Хаджи Ненчо Палавеев” от Копривщица се събраха в залата на Живия музей, за да се поздравят и да покажат сътвореното от тях творчество през годината. Самодейните групи към читалището поднесоха интересни постановки за Баба Марта, народни песни и танци. Детски театрално-танцов състав “Богородички“, танцьорите от „Усмивки“, песенните групи „Копривщенски бисери“ и „Под липите“, изпълнителката Катя Скендерова и новосформираният акордеонен оркестър показаха на всички, че самодейната дейност изпълва живота ни със знание, родолюбие и творчество.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-03-02 16:57
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"