2019.03.22
петък
10:08
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Беседа за Япония беше представена в СУ Пирдоп

Беседа за Япония беше представена в СУ Пирдоп

В СУ „Саво Савов” в Пирдоп се проведе беседа за Япония. Събитието се състоя в час по география при седмокласниците. Беседата беше водена от Пресияна Върбанова, студент по специалност "Югоизточна Азия" в Софийския университет и бивш възпитаник на гимназиалното училище в Пирдоп.

Гост-лекторът представи пред учениците интересни презентации за страната на изгряващото слънце и разказа любопитни факти около нея. Аудиторията се запозна с географията на страната, населението, религиите, писмеността, нравите, обичаите, празниците, природните забележителности, модерните мегаполиси и традиционната архитектура. Голям интерес у седмокласниците предизвика темата за нинджите и Пресияна представи друга презентация за това. Тя разказа интересни факти около професионалните убийци в Япония, наречени нинджи, и отбеляза разликата между тях и самураите. Специално внимание беше обърнато и на празниците в Япония, различните обичаи и традиции, което събуди любопитство.

Учениците научиха много и интересни факти, свързани със страната на изгряващото слънце.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-28 12:50
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"