2019.03.22
петък
09:56
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Буновската църква отбеляза храмовия си празник

Буновската църква отбеляза храмовия си празник

На 24 февруари, в деня, в който празнуваме Тодоровден, тази година църквата в с. Буново отбеляза храмовия си празник. Много жители на селото се събраха в храма и присъстваха на празничната литургия, изнесена от отец Йордан. Кметът на община Мирково Цветанка Йотина използва повода да съобщи, че Министерството на културата е обявило храма в Буново за паметник на културата от местно значение.

Припомняме, че църквата в с. Буново носи името „Свети Теодор Тирон“ и е построена през 1824 година. През миналата година беше направен ремонт на стойност 20 хил. лева. Средствата бяха събрани от субсидия от Дирекцията по вероизповеданията, община Мирково и дарения от църковното настоятелство. С парите беше изградена подпорна стена зад сградата на храма и беше построена платформа за бъдещ навес, където да се събират хората за срещи, кръщенета или панихиди.

Кметът на село Буново Николай Точев припомни, че вече от няколко години е станало традиция по Тодоровден да се раздава постен бобен курбан от името на всички, носещи името Тодор. Отец Йордан освети курбана, а кметовете Йотина и Точев приветстваха присъстващите.    

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-02-26 16:25
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"