2019.01.24
четвъртък
07:11
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Чавдарчани отбелязаха празника на плодородието

Чавдарчани отбелязаха празника на плодородието

По традиция през есента, когато се събира реколтата, чавдарчани отбелязват своя празник на плодородието.

В съботния ден на 16 септември в центъра на селото се събраха множество жители и гости. Организатори бяха читалище „Надежда” и Община Чавдар със съдействието на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”. На мероприятието присъстваха кметът на общината Пенчо Геров, общински съветници, служители в общинска администрация, множество жители и гости на Чавдар. Приветствие към чавдарчани и гости отправи кметът Пенчо Геров.

Както всяка година за празника на плодородието, беше организирана кулинарна изложба. В нея се включиха множество участници от училището, читалището, общинската администрация, детската градина и клубът на пенсионера. Бяха изложени множество и разнообразни ястия, характерни за страната и района в този сезон. Присъстващите имаха възможността да дегустират напитки, различни ястия и да се насладят на подредбата на масите. Намясто изкусни кулинари приготвиха кавърма в юнашки тиган. Изложбата имаше благотворителен характер за деца в неравностойно положение.

В празника се включиха множество жители на Чавдар и частни производители.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха местните самодейци и децата от селото, които изнесоха музикално-танцова програма.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-09-19 16:38
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"