2019.09.18
сряда
16:43
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Чавдарчани отбелязаха празника си

Чавдарчани отбелязаха празника си

На 15 април, в местността Света Петка край Чавдар, се проведе традиционният празник на селото. Множество чавдарчани и гости се събраха да се повеселят. Официални гости на събитието бяха народният представител Лало Кирилов, кметът на община Пирдоп Ангел Геров, кметът на община Златица Магдалена Иванова, кметовете на Карлиево и Душанци, представители на съседни общини и населени места, представители на големите предприятия, на средния и малък бизнес от района, представители на местни институции и организации. Празникът беше открит от кмета на община Чавдар Пенчо Геров. Той приветства присъстващите и пожела здраве и добро в живота да съпътства всекиго.

Водещ на празника беше Надежда Терзиева. Тя съобщи, че чавдарчани са получили поздравителен адрес от Президента Румен Радев, от големите предприятия в района, от общини от Средногорието и страната, от Национално сдружение на общините в Република България и други.

Празничната програма започна с изпълнения на самодейните певчески и танцови състави от селото. Бурни аплодисменти получиха и най-малките танцьори. Програмата продължи с концерт на професионалната танцова формация „Приятели чрез танца” – гр. София, и дует „Тропангелес” с гост-солист на гайда Стоьо Стоев. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха и музикантите и солистите от оркестър „Калофер”.

По повод празника беше приготвен и традиционният агнешки курбан. Негов главен майстор беше Рашко Балов.

Празникът продължи през целия ден с песни, танци и много настроение.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-04-16 15:09
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"