2019.04.22
понеделник
01:09
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Челопеч беше домакин на автокрос състезание

Челопеч беше домакин на автокрос състезание

На 7  и 8 юли, за четвърта поредна година, Челопеч беше домакин на кръг от националното състезание по автокрос. В дъждовния уикенд се проведе четвъртият кръг на атрактивното състезание. Множество зрители наблюдаваха събитието. Организатори бяха община Челопеч и спортен клуб „Булстар”. Сред организаторите бяха още известният бивш състезател от Копривщица Радослав Козлеков и Българска федерация по автомобилен спорт.

На специално създадената писта в местността „Маята” край селото премериха сили около 20 национални състезатели. В неделния ден, след провеждане на няколко квалификационни манша, се състоя и официалното откриване на състезанието.

Приветствие отправи председателят на федерацията Калоян Станчев. Той изказа благодарности на кмета Алекси Кесяков за инвестициите в пистата и изрази надежда за развитие на този спорт. Според Станчев възможността на младите пилоти да покажат способностите си и тези на автомобила на подобни писти ще прекъсне агресията на пътя. Приветствие направи и кметът Кесяков. Той изрази надежда автомобилният спорт да се развива в бъдеще и пожела успех на състезателите. Козлеков благодари на община Челопеч в лицето на кмета за изграждането на пистата и добрата организация. Благодари на участници и публика и пожела успех на състезанието.

Надпреварата протече в няколко дивизии. Най атрактивната за публиката беше тази на бъгитата. Пилотите с техните машини премериха сили в два класа – до 1600 кубиковите и над 1600 кубиковите. Пилотите в различните дивизии трябваше да правят от три до пет обиколки на пистата.

Състезанието беше изключително оспорвано и зрителите станаха свидетели на зрелищно каране и много адреналин.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-09 17:15
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"