2019.07.16
вторник
01:28
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Челопеч грейна предпразнично

Челопеч грейна предпразнично

Традиционно на 30 ноември в Челопеч бяха запалени коледните светлини. Площадът на селото се изпълни с много хора от Челопеч и околните населени места. Те бяха привлечени от открития коледен базар и голямото разнообразие от артикули на него. Тази година на коледния базар в община Челопеч се събират средства за покупката на кувьоз, който ще бъде дарен на Майчин дом в София.

Официалната програма по запалването на коледните светлини започна с изпълнения на детско-юношеската вокална група „Средногорски звън“. Сред присъстващите беше разиграна кратка викторина с въпроси около празнуването на Коледа и всички правилни отговори бяха наградени.

Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков отправи приветствие към челопечани и гостите на селото. Той пожела весело посрещане на предстоящите празници.

На площада в селото най-атрактивно пристигнаха Дядо Коледа и Снежанка. Те се присъединиха към тържеството докарани на мотори. Присъстващите се насладиха и на специална лазерна анимация, прожектирана върху стената на общежитието.

Кметът Кесяков, Дядо Коледа и Снежанка заедно отброиха последните 10 секунди и елхата с коледните светлини беше запалена. Програмата продължи с изпълненията на трио „Булгарина“ и дълго челопешко хоро.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-12-03 16:38
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"