2019.03.22
петък
09:55
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Челопеч отпразнува Сирница

Челопеч отпразнува Сирница

На 18 февруари преди обяд площадът в центъра на Челопеч се изпълни с жители, гости и участници за традиционното отбелязване на Сирница. В кукерското шоу взеха участие кукери от местния клуб „Златното руно“ и няколко групи от гостуващи кукери.

По традиция, празникът в Челопеч се провежда в различни категории – участниците са разделени както по възраст, така и индивидуално или в групи. Специално жури внимателно оценяваше участниците и следеше за уникалност на маските и костюмите. Пред погледа им дефилираха десетки малки кукерчета, любими герои от приказките, страшни и атрактивни кукери. Като най-добри журито оцени „Мечетата на Андерсен“ от 2-ра група на челопешката детска градина. В конкурсната програма взеха участие групите „Златното руно“ - Челопеч, кукерите от с. Джерман и с. Христо Даново, както и групата „Челопешки мечки“. Победители станаха кукерите от Джерман.

Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков приветства своите гости и съграждани и пожела весел празник. Община Челопеч беше осигурила множество награди за класираните в конкурсната програма кукери. Всички участници получиха поощрителни награди.

Гости на празника бяха кукери от с. Маломир и с. Долна Секирна. Те показаха ефектни костюми и игра. Чановете на кукерите дълго огласяваха площада на Челопеч. Празникът завърши с традиционния огън за Сирница.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-02-19 16:36
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"