2019.01.23
сряда
15:18
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Челопечани отпразнуваха своя празник

Челопечани отпразнуваха своя празник

На 3-ти юни, в местността «Корминеш» край Челопеч, се състоя традиционният празник на община Челопеч - «Пресвета Неделя». Множество челопечани и гости от района уважиха събитието. Паркът едва побра желаещите да празнуват. Официални гости на празника бяха ръководни кадри и представители на големите предприятия от района, кметове на съседни общини, общински съветници, служители в администрациите, ръководствата на образователни и културни институции от района. Празнуващите получиха поздравителни адреси от областния управител, от национални и местни институции и фирми.

Празникът започна с поздравителна програма, изнесена от ансамбъл „Пирин”. Десетки танцьори и певци изпълниха сцената и повдигнаха настроението на многобройната публика.

Приветствена реч към всички присъстващи отправи кметът на община Челопеч Алекси Кесяков.  Той благодари на всички допринесли за организацията на събитието и пожела на гостите приятен празник. Кесяков отбеляза, че мястото вече се оказва тясно и съобщи, че тече разширение на парка с нови седящи места.

По стара българска традиция беше приготвен и празничен курбан. Традиционното ястие беше осветено от отец Недко Бръмбаров и раздадено на присъстващите за здраве.

Поздравителната програма изнесоха музикантите от етноджаз формация „Виво Монтата”. Съставът представи широка палитра от песни. Водещ на събитието беше известният актьор и певец  Руслан Мъйнов. Той поддържаше настроението с типичните за него скечове и накара публиката бурно да аплодира. Мъйнов пя заедно с формацията и повдигна до край настроението на присъстващите.

Празникът продължи до късния следобед с дълги кръшни хора.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-04 16:12
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"