2019.08.25
неделя
01:05
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Читалище „Напредък” отбеляза 150-та си годишнина с концерт

Читалище „Напредък” отбеляза 150-та си годишнина с концерт

Самодейните състави към читалище „Напредък” в Пирдоп изнесоха тържествен концерт. Той беше част от програмата на „Влайкови дни 2019”. Концертът се състоя в читалищния салон и в него творческите колективи участваха с най-добрите си изпълнения. Спектакълът започна с химна на Пирдоп в изпълнение на Марияна Върбанова.

Водещи на концерта бяха Татяна Крънева и Димитър Стоянов. Те представиха кратка ретроспекция за развитието на културната институция.

От сцената се изявиха Модерен балет „Диамант” с ръководител Моника Бельова, вокална група „Астроида” с ръководител Цветина Грамова,  школи по пиано и китара с ръководители Николай Пефев и Милен Джуров, школа по спортни танци „Средногорие Данс” с ръководител Стойчо Соколов, вокална група за стари градски песни и шлагери „Средногорски славеи” с ръководител Кузман Кузманов, детски танцов състав „Илинден” с ръководители Моника Бельова и Илиян Николов, детска вокална група „Шарени мъниста” с ръководител Марияна Върбанова, детски танцов състав „Средногорска младост” с художествен ръководител Евгения Ралчева, клуб „Шарено хоро” с ръководител Евгения Ралчева, Мъжка вокална група „Нашенци” с ръководител Кузман Кузманов  и Смесен битов хор с ръководител маестро Кузман Кузманов.

Двучасовият концерт предизвика бурните аплодисменти на публиката.

В края на тържествената вечер кметът на община Пирдоп Ангел Геров поднесе цветя на ръководителите на съставите, връчи поздравителен адрес по случай юбилея на читалището и благодари на всички за участието. В края на събитието кметът Геров връчи и специален подарък от името на Община Пирдоп по повод годишнината на културната институция.

Пълен запис от концерта може да гледате на 18 май (събота) от 20:00 часа и на 19 май (неделя) от 18:00 часа по "Средногорие Медия".

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-05-17 14:09
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"