Данъчната кампания 2021г вече е в ход

 

От 11 януари започна подаването на данъчните декларации на физическите лица по електронен път и в офисите на приходната агенция по места, съобщиха от НАП.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране през тази година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите е 5 май 2021 година.

В началото на март в портала за електронни услуги ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица. Потребителите, които имат ПИК или КЕП ще могат да се възползват от предварително въведените в декларациите им данни за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наеми и изплатени субсидии на земеделски производители.

Лицата, извършващи дейност като търговци, еднолични търговци и земеделски стопани, избрали този ред на облагане, подават декларациите си от 1 март до 30 юни. Това е срокът, в който и фирмите трябва да декларират корпоративен данък. Срокът за плащане на тези данъци е 30 юни.

Публикувана на: 2021-01-13
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"