2019.07.21
неделя
18:01
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

„Дънди Прешъс Металс” отпразнува Деня на миньора

След двугодишно прекъсване, „Дънди Прешъс Металс Челопеч” организира празник за своите служители. Вечерта на 17 август, в парк „Корминеш” край Челопеч, беше тържествено отбелязан професионалният празник на служителите в минното дружество – Деня на миньора. Множество служители на компанията и семействата им се събраха, за да празнуват заедно.

Официални гости на събитието бяха кметовете на Челопеч и съседните общини и населени места от региона, представители на местния бизнес, на партньори на компанията, на професионални организации и медии. Празнуващите получиха поздравителни адреси от името на седемте общини от района, от синдикални организации, от големите предприятия в региона, от местни пенсионерски клубове, образователни институции и фирми.

Празникът беше открит от момичетата от детска вокална група „Средногорски звън” – Челопеч с ръководител Невелина Сараджова. Те изпълниха няколко песни. Водещ на вечерта беше Невелина Сараджова. Тя изпълни и няколко песни. Под неин съпровод поздрав от сцената отправиха местните танцьори от ансамбъл „Средногорие” с ръководител Събина Делова. Сцената се огласи от български народни танци и песни.

Официално приветствие към всички присъстващи отправи изпълнителният директор на минното дружество за България – Илия Гърков. Той поздрави своите колеги и приятели за професионалния им празник. Гърков отправи към всички пожелания за здраве, мир и разбирателство.

Празникът продължи с изпълнения на специалните гости, които миналата година поздравиха миньорите в галериите под земята – музикантите от гайдарски състав „Петко Вайвода”. Те огласиха околностите на Челопеч със звука на своите гайди и предизвикаха празнуващите да се хванат на дълги български хора.

От рудничната компания се бяха погрижили и за най-малките свои приятели - децата на своите служители. За по-големите бяха организирани специални приложни работилници с професионални ментори, където децата имаха възможност да изпишат или изрисуват торбички от плат. Към тях се присъединиха и някои родители. Имаше и поставени огромни батути, където малчуганите да се забавляват.

В празничната програма се включиха и гостите от ансамбъл „Гайтан” и мъжката фолклорна група „Огражденска четворка”. Те изпълниха част от богатия си репертоар от български песни и танци. Вечерта продължи с концерт на „Гъмзата Брас Бенд”. Известният тромпетист и певец вдигна гостите на крака и предизвика бурни аплодисменти.

Програмата продължи до късно вечерта с изпълнения на рок бандата „Респонс” и завърши със заря.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-08-18 12:25
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"