2019.01.24
четвъртък
06:33
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
„Дънди“ са един от най-големите дарители

„Дънди“ са един от най-големите дарители

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ е един от най-големите дарители в Средногорието. Наскоро компанията получи приза „Най-голям обем дарени финансови средства“, връчен им от Български дарителски форум.

От „Дънди Прешъс Металс“ любезно предоставиха справка за всички дарени средства от компанията през 2016 година. От нея става ясно, че регионът на Средногорието е получил 69% от всички дарени средства, 21% са били дарени в района на новия рудник на компанията в Крумовград и едва 10% са били дарени в национален мащаб. Общата сума на даренията за 2016 година е 2 536 976,00 лева.

От общините в Средногорието най-много средства са били насочени към община Челопеч, на чиято територия се намира рудничната компания. Те са получили над 800 хил.лева. Община Чавдар е получила близо четвърт милион, община Златица е получила около 62 хил.лева. Малко над 30 хил.лева са получили и други общини от Средногорието.

Почти 600 хил.лева са получените средства в Частната профилирана гимназия с чуждоезиково обучение в Челопеч. Следва да се отбележи, че в справките за дарени средства от компанията не са включени средствата за спонсорства.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-12-15 11:25
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"