2019.03.19
вторник
10:09
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Делегация от Русия посети Пирдоп и страната

Делегация от Русия посети Пирдоп и страната

В края на миналата седмица и началото на тази делегация от Русия посети Пирдоп. Визитата беше по повод летния празник на града, който се отбелязва ежегодно около Илинден край руините на Еленската базилика.

Официалната руска делегация от побратимения град Егоревск беше представлявана от Сергей Сывороткин и Анфиса Нестерина от ръководството на област Егоревск. В навечерието на празника гостите бяха посрещнати в хотелския комплекс край язовир „Душанци” по стара българска традиция – с питка и сол и китка здравец. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров и секретарят на общината Николина Божкова приветстваха своите гости и пожелаха приятно пребиваване на територията на района и страната.

След празника на Пирдоп и няколкодневния престой у нас, гостите от Русия споделиха своите впечатления:

Репортер: Здравейте, какви са вашите впечатления от Пирдоп  и от празника на Еленско, на който присъствахте преди два дни?

Анфиса Нестерина:    Впечатленията са много топли. Бих искала да кажа, че за първи път идваме в България, в тази слънчева страна, и видяхме, че много векове свързват Русия и България. Също така много години обединяват Егоровск и Пирдоп. И не само историческото минало, но и настоящите дни. Видяхме как България и Русия са единни във вижданията си, видяхме как се развива държавата ви, как се стараят да увеличат благополучието на жителите, които живеят тук. Празникът, който видяхме, наистина е празник и бихме искали да благодарим на всички жители за радушното им и топло посрещане, което почувствахме тук.

Сергей Сывороткин: Посетихме България. Тази страна ни е близка както езиците ни – вие разбирате по ваше му, ние също разбираме малко. Впечатленията са големи, огромни, особено за това, че вие съхранявате историята. Посетихме Шипка, където е запазена тази история, история на братството във войната на народите на Русия и България. На всички жители и ръководители бих искал да пожелая преди всичко много здраве, любов, доброта, чисто небе и успех във всичко и навсякъде, благополучие и процъфтяване! Благодаря ви.    

Сергей Сывороткин и Анфиса Нестерина пожелаха здраве на всички и до нови срещи.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-07-24 16:25
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"