2019.03.23
събота
06:53
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ден на отворени врати в новия рудник на „Дънди“ в Крумовград

Ден на отворени врати в новия рудник на „Дънди“ в Крумовград

На 15 май в „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ се проведе първият Ден на отворени врати. Граждани и журналисти присъстваха на подписването на договор за инвестиции в обществото и посетиха новостроящия се рудник „Ада тепе“.

Рудодобивната компания и община Крумовград сключиха годишен рамков договор за инвестиции в обществото. Това е третият поред договор и е на стойност 500 хил. лева. Официалната церемония се състоя в ремонтираната административна сграда на дружеството в Крумовград. Подписи под договорите поставиха кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, председателят на ОбС-Крумовград Метин Байрамали, изпълнителният директор на минната компания Илия Гърков и оперативният директор Любомир Хаинов.

Кметът Себихан Мехмед сподели благодарността си към инвеститора в лицето на „Дънди Прешъс Металс“, които за трета година подпомагат сериозно местната общност. Новите 500 хил. лева ще бъдат използвани за асфалтиране и ремонти на улици и участъци от Републиканската пътна мрежа, ремонт на покрива на местната болница, изграждане на водопровод, изграждане на спортни съоръжения и културни събития.

От своя страна, Илия Гърков заяви подкрепата на дружеството за общината и гарантира ангажиментите му за бъдещето.

Денят на отворени врати продължи с посещение на граждани и журналисти в новостроящия се рудник „Ада тепе“. Представители на минното дружество показаха на местните граждани и журналисти напредъка по новостроящия се обект. Над сто души посетиха „Ада тепе” и получиха пълна информация за новостроящия се обект и прилагането на най-високите световни стандарти за строежа на рудника. Новият рудник се очаква да заработи до края на тази година. Очакваният добив и преработка на руда е за 850 хил. тона годишно. Хоризонтът на „Ада тепе“ е 10 годишен. Очаква се добивът да продължи 8 години, а рекултивацията - две години след това.

До момента от „Дънди“ в Крумовград са наели директно 155 жители на града заедно с още 232, които работят към подизпълнители на обекта. Бюджетът на община Крумовград ще се допълва ежегодно и с 50% от изплатеното от ДПМ „Крумовград“ концесионно възнаграждение за всяка година от времето на експлоатация на рудник „Ада Тепе“.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-05-16 17:34
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"