2018.12.18
вторник
20:48
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Децата в Чавдар учиха за здравословното хранене

Децата в Чавдар учиха за здравословното хранене

Възпитаниците на детската градина в село Чавдар научиха как трябва да се хранят здравословно. Това се случи по повод Европейския ден на прехраната и ден за здравословно хранене и готвене. Експерт от дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ на Районната здравна инспекция за Софийска област гостува в детската градина и проведе забавна лекция за малчуганите.

Целта на лекцията е както най-малките възпитаници да научат за здравословното хранене, така и да се осъществи превенция от затлъстяване и други болести.

Експертът, заедно с възпитателката и медицинското лице на градината, разказаха на децата кои са здровсловните храни и кои не. Специални плакати с полезните плодове и зеленчуци, окачени на стените, ще напомнят на най-малките за здравословното хранене.

Малчуганите изслушаха кратката лекция и на свой ред поздравиха гостите със специално заучени песнички и стихчета за пловодете и зеленчуците. Те разгледаха и изложба от здравословни храни, приготвени по този повод от техните родители.

По-късно децата направиха любимите си плодове и зеленчуци от пластелин и закусиха здравословно с портокали. От ръководството на детската градина се похвалиха, че Община Чавдар осигурява за най-малките си жители една от най-богатите и здравословни разкладки.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-11-14 15:55
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"