2018.12.14
петък
01:34
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Днес почитаме «приказната царица» Татяна

Днес почитаме «приказната царица» Татяна

Днес отбелязваме деня на света Татяна - великомъченица, почитана в християнския свят както от православни, така и от католици.

Според библейския разказ, Татяна била от богато, но боязливо римско семейство, което криело вярата си в християнството. Тя поела по пътя на целомъдрието от дете. Заради големите мъчения, на които била подложена, църквата я канонизирала като света великомъченица Татяна.

Съществуват различни версии за значението на името. В превод от гръцки то означава "устройва", а от латински – "бащински". Руснаците пък смятат, че то е с руски произход и се тълкува като "приказна царица". Според други значението идва от Тангра, тъй като коренът на името на върховния бог и на Таня е един и същ – "тан", което значи "небе".

Днес имен ден празнуват всички, които носят нейното име. Честит празник!

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-01-12 15:16
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"