Днес пожарникарите имат професионален празник

 

Днес, 14 септември, пожарникарите отбелязват своя професионален празник. Датата е определена през 1995 г. с решение Министерския съвет на Р.България, с което е възстановена традицията от Първия пожарникарски събор от преди 116 години, за честване на патронния празник на пожарните команди в страната. На този форум 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват, единодушно приемат решение за създаване на пожарно дружество в България.

По повод празника в периода от 14 до 18 септември ще се проведе традиционната седмица на пожарната безопасност, която цели повишаване културата и информираността на населението в областта на Пожарната безопасност и защита на населението, издигане престижа на професията и популяризиране на всички дейности.

 

Публикувана на: 2021-09-14
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"