2019.02.21
четвъртък
14:18
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Душанчани отпразнуваха празника си

Душанчани отпразнуваха празника си

В неделния ден на 1 юли, в центъра на Душанци се събраха множество жители и гости за традиционния празник на селото - Петровден. Богата и разнообразна програма забавляваше присъстващите през целия ден.

Празникът беше открит от Невелина Сараджова. Тя беше водещ и гост-изпълнител. Сараджова изпя няколко песни и даде думата на кмета на селото Валентин Петров. Той приветства своите съграждани и гости и пожела весел празник. Приветствие отправи и кметът на общината Ангел Геров. Той поздрави с празника, честити на имениците и подари на Петров икона на Светите братя Петър и Павел, която да закриля жителите на Душанци. Поздравителна програма изнесоха самодейните състави от селото. Детски танцов състав „Светлина” с ръководител Камелия Иванова и танцов състав „Ветерани” с ръководител Цветина Грамова представиха танците „Средногорска копаница”, „Ръченица”, „Тракийски танц” и „Шопски танц”. Местната изпълнителка Невелина Сараджова пя в дует с Иван Симеонов и неговия внук Ивайло.

Жителите и гостите на празника се насладиха и на традиционния курбан, приготвен от майстор-готвача Николай Николов. Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет и поръси всички за здраве и благоденствие. Празникът продължи с изпълнения на гостуващата формация „Паскалев” от Пловдив и с дълги кръшни хора.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-02 18:08
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"