2019.06.26
сряда
23:22
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Душанци отбеляза 170 години от рождението на Тодор Душанцалията

Душанци отбеляза 170 години от рождението на Тодор Душанцалията

По повод празника на село Душанци, Петровден и в рамките на провеждащите се поредица от мероприятия, в селото беше отбелязана 170-тата годишнина от рождението на Тодор Ненчов, Душанцалията. Тържеството се състоя вечерта на 27-ми юни на централния площад в селото.

В празника се включиха самодейци от Душанци, Златица и Копривщица. Празнично и приповдигнато настроение внесе факелното шествие към читалището. С приветствена реч вечерта беше открита от кмета на Душанци Вера Бойчева. Тя изнесе пред присъстващите биографични данни за своя съгражданин Тодор Душанцалията и направи кратка ретроспекция на събитията по време на Априлското въстание.

По повода отец Недко Бръмбаров прочете стихотворение, посветено на героизма и саможертвата на българина. Самодейци към читалище „Светлина” с. Душанци изпълниха няколко песни. Възстановка на събитията от преди 138 години, когато избухва Априлското въстание направиха членовете на клубовете „Традиция” от Копривщица и Златица. На площада оживяха моменти от славната ни история. В края на пресъздаването на избухването на въстанието към хорото се присъединиха множество жители и гости.

Последна редакция на: 2014-06-30 15:41
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2014-06-30 15:38
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"