2019.01.23
сряда
15:14
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Художничката Поптошева гостува в Копривщица

Художничката Поптошева гостува в Копривщица

Известната художничка Людмила Поптошева беше на посещение в Копривщица. Поптошева е последният представител на известните художници от фамилията. Темите, които изобразява в платната си, са многообразни и живописни, свързани с архитектурата, портрета и пейзажа. Вдъхновява я старата копривщенска архитектура, която желае да  предаде чрез творчеството си върху бялото платно. Творецът сподели, че с удоволствие би изложила свои картини в галерията Палавееви къщи.

Поптошева се е наложила като изтъкнат художник, еднакво силен и при портрети, и при пейзажи, при натюрморта и голото тяло. Към нея заслужено се обръщат с Маестро. Много от картините й са откупени от престижни държавни и частни колекции във Франция, Испания, САЩ, Унгария, Турция, Русия, Япония, Германия, Корея, Алжир, Куба и др.  Родена е в Пловдив, в семейство на художници.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-07 15:57
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"