2019.03.22
петък
10:53
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Клъстер "Средногорие" стартира проект

Клъстер "Средногорие" стартира проект

Индустриален клъстер „Средногорие” и Фондация “Америка за България”, с подкрепата на Посолството на САЩ в България, стартираха проект “Бизнес постижения за социално предприемачество”.

Проектът, с ръководител Десислава Чалъмова, е 12-седмичен курс на обучение между януари и март 2018 година, в който участниците ще придобият знания и умения как да построят основите на свой малък бизнес в България и района. Проектът цели да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие в Средногорието и да насърчи хора от региона да стартират или доразвият свой собствен бизнес.

Стартът на проекта беше даден със специална церемония в конферетната зала на спортния комплекс в село Мирково. Официални гости на събитието бяха представители на Посолството на САЩ у нас, изпълнителният директор на Фондация “Америка за България” Нанси Шилър, изпълнителните директори на предприятията - членове на клъстер „Средногорие”, ректорът на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” проф. Любен Тотев. Присъстваха кметове на общини от района – също членове на клъстера, представители на образователните среди в района, участници и партньори в проекта.

Гостите бяха тържествено посрещнати от музикантите от духовия оркестър „Марчинг бенд” към СУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр.Златица и мажоретките към оркестъра. Официалната част от церемонията продължи в залата, където изпълнителният директор на клъстер „Средногорие” приветства присъстващите и откри събитието. Като домакин приветствие отправи кметът на община Мирково Цветанка Йотина. Председателят на УС на клъстера Тим Курт поздрави присъстващите и заяви задоволството си от стартирането на проекта. Реч по повода произнесе и кметът на община Чавдар Пенчо Геров.

Своите приветствия и пожелания за успех на проекта отправиха и другите официални лица. Своя опит в разработването на собствени проекти и частен бизнес споделиха ръководителят на оркестър „Марчинг бенд” Тодор Цачев и собственикът на хлебопекарната в Чавдар Мария Цачева.

След официалната част започна и първият обучителен курс.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-01-26 17:52
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"