2019.01.24
четвъртък
06:11
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Кметът на Копривщица подписа споразумение за «Въртопа»

Кметът на Копривщица подписа споразумение за «Въртопа»

На 18 декември кметът на община Копривщица Генчо Герданов подписа споразумение за финансиране на последния етап от довеждащ водопровод “Въртопа”. Средствата за дългоочаквания ремонт вече са отпуснати, приключила е и сагата с обжалването на обществената поръчка. Копривщенци могат да си отдъхнат. Въпрос на няколко месеца е да приключи проблемът с недостига на вода в града-музей.

Припомняме, че проблемът с водата и водопровода на Копривщица е от няколко години и неведнъж е предизвикал гнева на гражданите. Процедурата по поръчката за изпълнение на последния етап беше обжалвана няколко пъти, което забави изпълнението.

Трасето, което предстои да се подмени, е с дължина 6 км, а средствата са осигурени от правителството чрез Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

На нарочна среща споразумението беше връчено на кмета Герданов от директора и главен експерт на Дирекция „Водоснабдяване и канализация” към регионалното министерство Иванка Виденова в присъствието на главния счетоводител на община Копривщица Василка Йовкова.

Кметът на община Копривщица Генчо Герданов заяви за „Средногорие Медия”, че строително-монтажните работи ще започнат веднага след като времето позволи - вероятно през пролетта. Той изказа своето задоволство и благодари на правителството.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-12-19 15:13
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"