Кметовете от района започнаха да полагат клетви

2019-11-08 17:36
 

С тържествени церемонии днес част от новоизбраните кметове и общински съветници в Средногорието положиха клетви. Церемониите бяха ръководени от заместник областния управител Николай Борисов.

Първи положиха клетва Алекси Кесяков като кмет на община Челопеч и 11 новоизбрани съветници от ОбС-Челопеч. На събитието присъстваха общински служители и гости. Церемонията започна с химна на Република България. Думата беше дадена на председателя на ОИК-Челопеч. Тя поздрави новата управа на общината и връчи удостоверенията на кмета и съветниците. Пред заместник областния управител и всички присъстващи Кесяков се закле да работи за благото на общината и нейните жители. Клетва положиха и съветниците. Последва тържествена първа сесия на общинския съвет. По право тя беше ръководена от най-възрастния съветник – Димитър Въжаров. Беше избрана тричленна комисия за избор на председател на новия общински съвет. След тайно гласуване съветниците избраха това да бъде Въжаров. Кметът и съветниците приеха поздравленията на областния управител и всички присъстващи.

Малко по-късно същата церемония се проведе и в Чавдар. Новоизбраният кмет Григор Даулов и новите съветници приеха множество гости. Прозвуча националният химн. Председателят на ОИК-Чавдар Цветанка Влъчкова връчи удостоверенията на Даулов и всички нови съветници. Беше изказана благодарност към ОИК за акуратната ѝ работа по време на изборите. Заместник областният управител приветства всички и ги поздрави с пожелания за успешен мандат. Кмет и съветници положиха клетва за работа в интерес на жителите на община Чавдар. Беше извършена и церемонията по предаване на почетната огърлица на общината. Досегашният кмет от четири мандата насам Пенчо Геров връчи символа на своя наследник Григор Даулов с пожелания да продължи да развива селото и да работи за неговите жители. Геров обеща, че ще следи работата на кмета и съветниците, за да ги напътства. Последва тържествена първа сесия, която беше ръководена от най-възрастния съветник – Иван Нешков. След тайно гласуване за председател на новия общински съвет беше избрана Мария Томева. В дневния ред на сесията имаше още две точки. Съветниците решиха представител в Областния съвет за развитие на Софийска област да бъде Димитър Пенелов, а кметът Даулов – да представлява общината в Общото събрание на Асоциацията на ВиК.

В Мирково церемонията по заклеване на кмет и съветници също започна с химна на България. В залата присъстваха множество служители на общината и гости. Заместник областният управител Николай Борисов приветства всички и пожела успешна работа. Председателят на ОИК-Мирково връчи удостоверенията на новия кмет Цветанка Йотина и на новоизбраните съветници с пожелания за обединена и ползотворна работа. Йотина получи от Борисов летописната книга на общината, а временно изпълняващият длъжността кмет на общината Велко Лисев връчи символичния ключ и букет цветя. Йотина благодари за покрепата на изборите и обеща да оправдае доверието на своите съграждани и да работи за благото на общината. Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Николай. Проведе се и първата сесия на общинския съвет, която беше ръководена по старшинство от съветник Грохчев. След тайно гласуване беше избран и председател на съвета. С мнозинство съветниците дадоха гласа си за Грохчев.

Церемониите завършиха с коктейли и пожелания за успешен мандат.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"