2019.03.23
събота
07:45
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Координаторите на ПДИ обсъдиха достъпа до информация

Координаторите на ПДИ обсъдиха достъпа до информация

На 9 март в София се състоя годишната работна среща на координаторите на Програма достъп до информация. Срещата беше организирана в рамките на проекта „Консултативен център за прозрачност“, финансиран от Фондация „Америка за България“.

Изпълнителният директор на ПДИ Гергана Жулева представи годишния доклад за 2017 година. Координаторите на програмата направиха отчети за състоянието на достъпа до информация по места на територията на цялата страна. Общата им оценка за достъпа до информация беше задоволителна, но беше отчетено, че все още в много общини и институции не се спазват всички изисквания за публичност на документите.

Докладът за района на Средногорието показва, че достъпът до информация в региона също е на задоволително ниво. Той е значително по-добър в общините Челопеч и Чавдар и незадоволителен в общините Антон и Копривщица. В Пирдоп, Златица и Мирково се опитват да наваксат изоставането си. Община Челопеч е с най-висок рейтинг от всички общини в Софийска област.

Традиционно на срещата беше избран и „координатор на годината“ за онзи, който най-активно е използвал достъпа до информация. За 2017 година наградата получи Тодор Гроздев, координатор на ПДИ за област Пазадржик.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-03-13 15:43
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"