2019.09.18
сряда
16:41
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Копривщенци отбелязаха 70-годишния юбилей на Райна Каблешкова

Копривщенци отбелязаха 70-годишния юбилей на Райна Каблешкова

Копривщенци отбелязаха 70 годишния юбилей на Райна Каблешкова. Тя е родена в Пловдив през 1948 г. Произлиза от възрожденския Каблешков род от Копривщица. Завършила е история в СУ „Свети Климент Охридски”. Дългогодишен музеен специалист в Пазарджик, Копривщица и Пловдив. Член на Дружеството на пловдивските писатели и на Съюза на учените, клон Пловдив. Трудовете й са свързани основно с епохата на Възраждането. Има многобройни статии в печата и научни публикации. „Човек без род, дърво без корени” е най-новата й книга, посветена на Каблешковия род от Копривщица. В нея е проследена съдбата на много потомци на известната фамилия, оставили своя следа в историята на България.

Юбилярката получи почетни награди, поздравителни адреси и признание от копривщенската общественост и институциите, в които е работила.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-08-01 16:26
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"