2019.07.16
вторник
01:17
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

Копривщенци отбелязаха 70-годишния юбилей на Райна Каблешкова (редактирана)

На 30 юли в старото училище „Св.Св.Кирил и Методий” в Копривщица беше отпразнуван 70-годишният юбилей на Райна Каблешкова. Тя е родена в Пловдив през 1948 г. Произлиза от възрожденския Каблешков род от Копривщица. Завършила е история в СУ „Свети Климент Охридски”. Тя е  музеен специалист, член на дружеството на пловдивските писатели, автор, редактор, общественик.

Празникът беше открит от Пенка Кунчева – председател на читалище „Хаджи Ненчо Палавеев”. Ученически духов оркестър при СУ “Любен Каравелов“ гр. Копривщица и местни изпълнители поздравиха юбилярката. Каблешкова получи почетни награди, поздравителни адреси и признание от копривщенската общественост и институциите, в които е работила. Тя беше удостоена с почетен знак „Хората с добри сърца“ от директора на фондация „Помогни на нуждаещите се”. Беше припомнено, че Райна Каблешкова е носител на почетен медал на Съюза на независимите писатели.

Историкът доц. д-р  Петър Ненков представи най-новата й книга „За честта на пагона и в служба на отечеството“.

Каблешкова благодари на своето семейството за подкрепата и на своите гости за признанието.

Статията е редактирана, поради заявено право на отговор от писателката Райна Каблешкова. Медията се извинява за допуснатите неточности в материала й от 01.08.2018г.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-08-08 15:18
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"