На 30 юли в старото училище „Св.Св.Кирил и Методий” в Копривщица беше отпразнуван 70-годишният юбилей на Райна Каблешкова. Тя е родена в Пловдив през 1948 г. Произлиза от възрожденския Каблешков род от Копривщица. Завършила е история в СУ „Свети Климент Охридски”. Тя е  музеен специалист, член на дружеството на пловдивските писатели, автор, редактор, общественик.

Празникът беше открит от Пенка Кунчева – председател на читалище „Хаджи Ненчо Палавеев”. Ученически духов оркестър при СУ “Любен Каравелов“ гр. Копривщица и местни изпълнители поздравиха юбилярката. Каблешкова получи почетни награди, поздравителни адреси и признание от копривщенската общественост и институциите, в които е работила. Тя беше удостоена с почетен знак „Хората с добри сърца“ от директора на фондация „Помогни на нуждаещите се”. Беше припомнено, че Райна Каблешкова е носител на почетен медал на Съюза на независимите писатели.

Историкът доц. д-р  Петър Ненков представи най-новата й книга „За честта на пагона и в служба на отечеството“.

Каблешкова благодари на своето семейството за подкрепата и на своите гости за признанието.

Статията е редактирана, поради заявено право на отговор от писателката Райна Каблешкова. Медията се извинява за допуснатите неточности в материала й от 01.08.2018г.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"