2019.08.25
неделя
01:16
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Копривщица посрещна гости по проект за предучилищно образование

Копривщица посрещна гости по проект за предучилищно образование

В  Копривщица се състоя работна среща на представители на детски градини от България и Сърбия по международен проект в областта на сътрудничеството в сферите на образованието, културата и националните традиции. Гостите от Прилеп, Димитровград, Власотинце и други сръбски градове разгледаха музеите  в града и се запознаха с историята на образователното дело и биографиите на изтъкнати просветители от миналото. Особен интерес предизвика учителката, ушила знамето на копривщенските въстаници, чието име носи днес детската градина в града-музей. В музей Лютова къща се проведе демонстрация на плъстене на вълна. Последва споделяне на мнения за съвместната работа по проекта. В събеседването се откроиха приликите и разликите в двете предучилищни образователни системи. Изрази се становище, че връзките между двете системи трябва да се задълбочат.

Гост на събитието беше Мария Баева от Софийски университет. Тя изрази своята увереност в бъдещето на това международно сътрудничество, което ще доведе до нови иновативни реформи в образованието на двете страни. На събитието присъстваха и учители от ДГ „Евлампия Векилова“ с директор Пенка Иванова.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-16 09:16
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"