2019.05.22
сряда
02:37
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Кукери гониха злото в Чавдар

Кукери гониха злото в Чавдар

В съботния ден, на 17 февруари, в Чавдар беше отбелязан празникът Сирни Заговезни.

На площада в селото се събраха множество жители и гости за организираното кукерско шествие „Кукери на гости в община Чавдар”.

Събитието беше открито със специална изненада, поднесена от самодейците към читалище „Надежда” в селото. Те представиха спектакъл, в който злото - в лицето на Баба Яга, беше прогонено от самодивите. Ефектният танц на групата предизвика бурни аплодисменти.

Празникът продължи с дефиле на гостуващи кукерски състави. Участваха кукерски състав при читалище „Васил Левски” – гр. Карлово, кукерски клуб от с. Лесново и кукерските групи от с. Столетово, с. Христо Даново и с. Горни Домлян. Техните спектакли допринесоха за доброто настроение и приятната атмосфера на празника.

За всеки клуб община Чавдар беше предвидила специални плакети, питка с мед и бутилка вино.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-19 16:39
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"