2019.05.22
сряда
02:08
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ловджийте от Чавдар си спретнаха среща

Ловджийте от Чавдар си спретнаха среща

В неделния ден в Чавдар се състоя първото издание на „Ловджийска среща на мегдана”. Събитието беше организирано от ловната дружинка в селото, съвместно с читалище „Надежда” и община Чавдар в лицето на кмета Пенчо Геров. Към ловджиите от Чавдар се присъедини и кметът на община Пирдоп и техен колега Ангел Геров. Срещата отбеляза края на ловния сезон.

В центъра на селото се събраха множество местни ловджии, техни колеги от района и страната. Пред своите приятели и гости те приготвиха характерни ловджийски гозби. На скарата се печаха шишчета от сланина, чушки и лук, а в големия тиган се готвеше традиционната за Чавдар сланина с праз лук и зеле. Съпругите на ловджиите бяха направили и други кулинарни изкушения.

Председателят на ловната дружинка Стоян Раков приветства присъстващите и изрази надежда срещата да стане традиционна. Изненада за празника поднесоха местните самодейци. Те влязоха в ролята на женската ловна дружинтка. С музика и танци те поздравиха своите колеги ловджии и пожелаха повече слука. В шествието участваха ловджийки, оркестрантки и техният богат улов. Дамата мечкар с мечката дори обходи публиката, за да пожелае здраве, късмет и плодородие. От името на самодейците председателят на читалище „Надежда” Цветана Кавръкова връчи на ловджиите поздравителен адрес и специален медал, пазен в архива на читалището. Този медал е бил притежание на чавдарчанина председател на Ловно-рибарското дружество в Средногорието, връчен му по повод 100 години от учредяването на националното дружество.

Празникът продължи с дълги хора и много веселие.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-12 17:18
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"