2019.07.21
неделя
17:45
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

МБАЛ-Пирдоп излезе с декларация

Ръководството на МБАЛ-Пирдоп и акционерите излязоха с декларация, в която напомнят за финансовите ангажименти на общините Златица и Антон.

В декларацията се припомнят подписаните само преди година Меморандум и декларации, с които общините се задължиха да дофинансират оперативния дефицит на МБАЛ-Пирдоп. Това беше и едно от условията, при които трите големи предприятия финансираха старите задължения в големи размери и спасиха болницата от фалит.

Сега се напомня на кметовете и общинските съветници от Златица и Антон, че не са изпълнили ангажиментите си, което отново ще постави болницата в затруднено положение. Двете общини заедно дължат близо 132 хил.лева, голямата част от които се дължи от община Златица. От справките в декларацията е видно, че през 2017 и от началото на 2018 година повече от ¼ от пациентите в лечебното заведение са от община Златица, а пациентите от община Антон са в границите на 5%.

Декларацията завършва с призив към общинските съветници и кметовете на общините Златица и Антон за незабавна реакция по поставения проблем. Намомня се още веднъж, че ако болницата затвори врати това ще бъде единствено и само заради общинските ръководства на Златица и Антон.

Пълният текст на декларацията може да видите в раздел „Обявления, търгове, декларации“ на интернет платформата на медията.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-08-05 12:01
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"