2019.09.18
сряда
17:20
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Медията провери сигнал за теч в Пирдоп

Медията провери сигнал за теч в Пирдоп

В „Средногорие Медия” постъпи сигнал от разтревожени граждани на Пирдоп за непрекъснато течаща вода в близост до новия гробищен парк, която е от водопровода на града и вероятно всички данъкоплатци плащат. Сигналът се оказа фалшив.

Екип на медията провери на място и се оказа, че до новите гробища няма теч на вода. Такъв теч има в градинката непосредствено до старите гробища. Там от стара канализационна шахта блика голямо количество вода, която се изтича по главния път. Медията се обърна за коментар към ръководството на ВиК-Пирдоп. Началникът Константин Камберов разясни естеството на проблема и успокои хората, че това не е питейна вода.

Константин Камберов: Водата е от канализационния колектор, който е обслужвал площадката на бивсшето ТКЗС. Пресича главния път и има запушване под самия път. Естествено, не можем да го разкопаем, защото е от важно значение и без разрешение на АПИ не може да стане тази работа. В тази връзка сме взели мерки. Идва машина – каналочистачна, която не успя да пробие колектора и сега сме взели решение с господин кмета – ще прекъснем този колектор и ще го превключим към дъждовния колектор, който преминава по ул. „Момчил Пирдопски” и изхвърля водата при моста за новите гробища. С това се надявам проблемът да бъде решен. Надявам се в срок от 10 дни максимум това нещо да бъде реализирано, така че ще спрат тези нерегламентирани течове. Тази вода няма нищо общо с питейната вода за града, тя е от дренажни води, от бившия водопровод над ТКЗС-то.

ВиК-Пирдоп и община Пирдоп са предприели мерки за спиране на теча, което се очаква да стане до десет дни.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-08-01 16:30
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"