Местни атлети участваха в състезание

 

На 21 ноември се проведе лекоатлетическо състезание в местността Бонсови поляни - Люлин планина. Мероприятието се организира от организацията „5кмрън”, под патронажа на Столична община и събира професионални бегачи, както и любители - аматьори от цялата страна.  Състезанието е част от масовите бягания, провеждани от "5кмръм", която провежда състезания от 5км всяка събота сутрин в Южен и Западен парк в София, както и в големите паркове в Пловдив, Бургас, Варна и други градове. Една неделя в месеца от организацията провеждат сборно състезание за всички състезатели от страната, на три различни дистанции, в зависимост от трасето, като в случая тези дистанции бяха 5.5, 10.5 и 15.5 км. Интересното е, че в тези мероприятия, участие вземат както аматьори, така и професионални състезатели в леката атлетика.

Състезание "Бонсови поляни"се провежда за трети път като трасето е изцяло през гориста местност с множество изкачвания. Този път участие взеха 226 участници от цялата страна.

В мероприятието участие взеха и местните атлети Светозар Стоянов и Милчо Минков, като и двамата участваха на късата дистанция от 5.5 км. След много добро тичане, Стоянов успя да влезе във финалната тройка и стана втори, с време от 25:05 мин. Пръв се класира младата надежда в леката атлетика Георгий Можейко с време 24:58 мин, а третото място спечели Мариян Ноев от Дряново - един от най-добрите планински бегачи у нас, с време - 25:09 мин. Милчо Минков се класира 19-ти в общото класиране, като успява да спечели пето място в категорията над 40-годишна възраст с време - 30:50 мин.

За призьорите имаше различни предметни награди.

 

Публикувана на: 2021-11-23
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"