2019.09.18
сряда
16:17
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
«Мирковско хоро» с приз от фестивал

«Мирковско хоро» с приз от фестивал

На 3 юни в гр. Елин Пелин се проведе Първият национален фолклорен фестивал "На хоро при шопите". Във фестивала участие взеха 8 състава от страната. Районът на Средногорието беше представен от танцов клуб „Мирковско хоро” - с. Мирково, с ръководител Камелия Иванова. Фестивалът беше с конкурсен характер в две категории. Танцьорите трябваше да представят два танца, като единият – от Шопския етнографски район. Във втората част на фестивала танцьорите се състезаваха в надиграване - "Шопска ръченица".

Компетентно жури определи най-добрите танцьори и присъди специални награди. В крайното класиране ТК "Мирковско хоро" заслужено грабна третото място. Танцьорите бяха удостоени с плакет, грамота, диплом за участие и парична награда.

Наградите връчи кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-06 16:49
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"