2019.01.24
четвъртък
05:57
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Мнозина скачаха за кръста в Пирдоп

Мнозина скачаха за кръста в Пирдоп

На 6 януари, когато православната църква почита Йордановден или Богоявление, мнозина младежи се бориха да хванат кръста в Пирдоп.

Ритуалът по хвърляне на кръста се състоя по традиция в горното течение на река Славци. На един от вировете се събраха множество жители и гости на града. Топлото време привлече възрастни и деца за извършването на ритуала.

Отец Недко Бръмбаров освети водата на реката и хвърли кръста в студените води. Дузина бяха смелчаците да хванат божия символ. Пръв намери и извади кръста 16-годишният Емил Йорданов от Пирдоп. Младежът беше поздравен от отец Недко и получи порична награда, осигурена лично от кмета на община Пирдоп Ангел Геров.

Свещеникът благослови всички присъстващи и поръси със светена вода за здраве.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-01-08 16:56
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"