2019.03.22
петък
09:54
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Набират се кандидати за военно обучение

Набират се кандидати за военно обучение

Централното военно окръжие съобщава, че чрез териториалните си структури по места приема документи за кандидати за обучение по начална военна подготовка. Заедно с това стартира и кампанията за набиране на курсанти във висшите военни училища.

Началната военна подготовка ще се проведе в 4 периода на обучение през тази година. Кандидатите могат да избират между обучения от 12 март до 5 април или от 1 октомври до 26 октомври, ако желаят обучението им да се проведе в Единен център за начална подготовка в Плевен. Ако кандидатите предпочетат подготовката им да премине във Велико Търново, те ще трябва да са готови да постъпят от 10 април до 4 май. Началната военна подготовка във Варна ще се проведе от 23 юли до 17 август.

За всички кандидати за времето на обучението е осигурено настаняване, хранене, униформа, медицинско обслужване и застраховка.

Повече подробности за условията за кандидатите сподели Асен Згуровски, ст.експерт офис за водене на военен отчет в община Златица:

Асен Згуровски: "Тази година една от оснавните задачи на офисите за водене на военен отчет в България са набиране на кандидати, хора - мъже и жени, които искат да придобият начална военна подготовка. Тази начална военна подготовка ще се провежда абсолютно безплатно - осигурени ще им бъдат дрехи, храна за периода, в който се подготвят. Накрая в тези учебни центрове тези хора ще положат клетва и ще бъдат напълно готови и боеспособни за кандидатстване по-натам с предимство в редиците на българската армия, да изпълняват задачи от резерва на българската армия и евентуално ще бъдат с много по-добра подготовка - ако искат по-младите да решат да кандидатстват за обучение във Висшия военен университет във Велико Търново и неговите подразделения из страната.

През тази година ще има четири подготовки, четири периода за подготовка на такива кадри. Единият е през март месец, другият е в края на годината - десети месец. През април месец ще има във Военния университет във Велико Търново и през месец юли ще има такова обучение във Варна.

Много важно условие е да знаят, че трябва да са български граждани, да не са осъждани и да бъдат психично и психологичеки здрави и подготвени за служба в българската армия."

 

Подробна информация за сроковете за подаване на документи, необходимите документи и други може да бъде получена в офисите за водене на военен отчет в общините Пирдоп и Златица или в Централното военно окръжие за Софийска област.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-02-14 15:47
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"