2019.08.25
неделя
01:02
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Наближават важни данъчни срокове

Наближават важни данъчни срокове

От Националната агенция за приходите напомнят на граждани и фирми, че наближават важни срокове, свързани с данъчното законодателство.

До 30 април 2019г. физическите лица, включително едноличните търговци, следва да декларират доходите си получени през 2018г. с подаване на годишна данъчна декларация. В същия срок следва да се заплати и дължимия данък.

Не следва да подават годишни данъчни декларации само лицата, които са получили доходи единствено от трудови правоотношения, с изключение ако  ползват данъчни облекчения.

Също до 30 април самоосигуряващите се лица следва да подадат годишна осигурителна декларация, в която декларират дължимите и авансово внесени през годината осигурителни и здравноосигурителни вноски.

В декларацията се включват и дължимите за довнасяне вноски, определени при формирането на окончателния размер на осигурителния доход за 2018г.

До 30 април 2019 г. се декларира дължимия авансов данък за доходи на физическите лица, получени през първото тримесечие на 2019 г. Това се отнася за самоосигуряващите се лица, включително земеделските стопани. Авансов данък се дължи и от наемодателите – физически лица, когато наемателите са физически лица.

От НАП призовават данъкоплатците да спазват сроковете, за да избегнат глоби.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-17 13:15
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"