2019.02.21
четвъртък
14:13
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Нападнаха автобус с работници

Нападнаха автобус с работници

Вчера, на 4 юли, автобус, превозващ  работници от няколко населени места, предимно жени, в това число и от Копривщица, е бил нападнат в село Христо Даново, Карловско, предава кореспондентът на „Средногорие Медия” Елена Чумпова.

Инцидентът е станал след маневра на водача на автобуса, с която да предотврати пътнотранспортно произшествие при изпреварване. По думите на шофьора и работниците, пътуващи в автобуса, нападателите са били роми - берачи на боровинки от селото, които са били препречили пътя с барикада от камъни. След като водачът не спрял и преодолял барикадата, нападателите  започнали да хвърлят камъни по автобуса. Вижте повече от разказа на шофьора.

„Репортер: Разбрах, че когато днес си превозвал работниците от Иганово до Копривщица, сте претърпели инцидент на пътя и сте били нападнати. Би ли разказал по-подробно за това, което се е случило?

Шофьор:  В 4:20 ч тръгнах от Иганово. По пътя, когато вече бях тръгнал, видях, че зад мен първо ме изпреварва една лека кола, но в насрещното движение отгоре идваше лека кола и аз намалих, та да може да мине този, който ме изпреварваше, да мине пред мен, защото щяха да се ударят. В това време зад мен - гледам на огледалото, виждам, че ме изпреварва бус, червен бус с роми. Вътре – някъде над 30 човека в тези бусове.  И аз намалих, да може този в насрещното движение – леката кола, да може да мине, но да не стане катастрофа, щеше да стане една голяма какофония, само трупове щеше да има по асфалта. Оставих хората в Христо Даново и на връщане, точно пред вратата, където се влиза в старото ТКЗС, бяха направили барикада с камъни.

Репортер: Предполагаш, че това са били хората от автобусите?  

Шофьор:  От буса, от червения бус. Бяха направили барикада с камъни, но аз викам – ако спра, ще стане вече нещо нечувано. Викам си, минавам през камъните и каквото ще да става. И минах през камъните, само чух,че нещо трополят камъни по автобуса.

Репортер: Има удари?

Шофьор:  Има, автобусът е ударен на няколко места.

Репортер: Обадихте ли се на 112, или просто от уплаха нямахте възможност да го направите?

Шофьор: Нямах възможност да се обадя.”

Пострадали хора няма. Пътуващите са се отървали само с уплаха. Нанесени са материални щети по превозното средство.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-05 15:42
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"